Dagbok den 2 mars 2007

En utflykt för lantisar, till Rissne

Nu hör man fåglarna kvittra och känner att våren är på väg men vädret är ganska grått och trist så jag tror att jag behåller vinterbilderna ett litet tag till. Igår gjorde vi en liten utflykt till en mycket god vän till familjen. Hon bor i Rissne, ett stort område med många lägenheter, mycket trevligt. Det hade jag inte behövt beskriva egentligen men för att ni ska förstå vad som hände så har det väldigt stor betydelse. Hon och hennes barn ville att vi skulle ta med oss några hundar, önskemålet va att vi skulle ta med oss valpen Tyra och så vore det bra om hon fick med sig sin storasyster Maya, tyckte Louise 7 år.

Väl framme så hade jag glömt om det var i nr 54 eller 55 som hon bor i men 55:an låg så som jag kom ihåg det från förra gången. Utanför 55:an så tog Maya spår, hon blev väldigt ivrig och vi lät henne visa oss vägen, in i porten till ett stenklätt trapphus. Spåret ledde oss neråt, hon tvekade någon sekund för att trappan var lite otäck men det övervanns snabbt. Ner for vi med fart men sedan saktade hon ner. Lite besviken blev jag när det stod helt andra namn på dörrarna och vi gick ut igen. Men Maya tog nytt spår och blev ännu ivrigare, mot 54:an, snabbt in genom porten, ner en trappa och här fanns ingen tveksamhet. Hon började krafsa på dörren och tjuta av glädje innan dörren äntligen öppnades och så slängde hon sig in och upp i famnen på vår vän.

Vi berättade att Maya hade visat oss vägen till hennes lägenhet men gått fel först. Men då fick vi förklaringen, hon hade tvättat på förmiddagen och tvättstugan var i 55:an, en trappa ned. Snacka om att jag blev stolt och återigen så fick jag ytterligare en näsbränna, hundarna spårar inte fel, det finns alltid en förklaring.