17 april 2009

Idag har den stora flocken varit på picknick

Varje vår har jag åkt förbi havet av blåsipporna i Wallenbergs Allé, njutit av synen genom bilfönstret men aldrig stannat. Jag har tänkt så många gånger att det vore underbart att gå mitt i det blå. Tiden går och vissa saker skjuter man på för att man alltid vet att det återkommer men nu har det gått över 40 år.

Idag bestämde vi träff med Susanne och killarna Alfons och Kasper. Det är så underbart att se våra hundar träffas igen. Det är en stor flock som känner varandra så väl men med den stora vägen  så nära, blev våra fem kopplade hundar ett litet väl hopknutet gäng efter hälsningsproceduren.

Det var väldigt vacker med alla blommorna men bullret från vägen gjorde att vi inte kunde prata med varandra och terrängen var lite snårig så hundarna fastnade i grenar hela tiden. Det var inte så enkelt att gå där som jag hade hoppats men nu har jag varit där. Vi åkte till ett annat litet smultronställe, tog med oss picknick och gick ner till vattnet.

Alfons var på ett strålande humör. Han hoppade i vattnet direkt, hittade pinnar att leka med och blev busig när Susanne lekte med honom, Maya ville också vara med. Kasper undersökte allt som fanns på stranden och runtom kring. Maya börjar tappa sin midja och letar aktivt efter allt som är ätbart???. De trötta slitna hundarna låg tätt vid mitt ben och slöade i solen. I sanden växte massor med pyttesmå blommor som jag aldrig sett tidigare, är det någon som vet vad det kan vara?

Igår hade jag en mycket slitsam dag som började med att jag var tvungen att åka in till city. Hjälp, men jag var tvungen att byta storlek. Tjejerna har fyllt år så först blev det en tripp för att hitta en tjugoårspresent till Petra och det var då jag såg dem. Äntligen! Årets modefärg är äntligen min favoritfärg, lila!!! Och äntligen kan man hitta lila skor igen. Jag hade ett mycket älskat par under 80-talet som jag tyvärr fullständigt gick ut. Efter det har jag börjat att ganska ofta köpa två par av varje sort för att på det sättet säkra att jag har ytterligare ett par när det första är utslitet. Nu tyckte jag första gången jag såg dem att jag troligen inte hade så stor användning av dem så jag köpte dem inte. Men jag kunde inte sluta tänka på dem.

Helen hade fått en shoppadag med mamma på stan som present och den förverkligade vi på påskafton. Det hade nog inte riktigt framgått till vem vi skulle shoppa för jag kom hem med mer kläder än hon :-o OCH så köpte jag mina lila skor!!! När jag väl hade varit hemma ett tag och fötterna fått vila en stund satte jag på mig dem MEN de var för stora :-( Jag försökte få någon annan att byta dem så jag slapp åka men ingen hade tid så igår fick jag åka in igen. Jag köpte dock inte två par denna gång för jag tror inte att jag kommer att slita ut dem. Egentligen vet jag inte när jag de ska användas för jag har mestadels kängor på mig och tillfällen saknas men gammal kunskap sitter i och det var länge sedan jag gick i högklackat, väldigt högklackade, 10 cm i storlek 36 är ganska högt. Det vore bättre med lite större fötter. Men nu står de här hemma, de är så fina, mina lila skor, äntligen!!

Igår var även en slitsam dag även för hundarna. Ting och Tyra började på agility. Det verkar som om båda två hade väldigt roligt och Tyra är lite sliten idag. Dolly var hos tandläkaren och har idag ett underbart leende och pussarna smakar mentol men är lite trött efter narkosen. Bamse är också trött nu efter alla turer hos veterinären men mår bättre. Den som är piggast i gänget är Maya. Hon sprudlar av glädje och energi. Har ni hittat det? Javisst är hon dräktig. Om ni inte har hittat det så finns mer info under Valpkullar från oss.