27 juni 2009

Idag hämtade vi Henna, Shanti och Preety vid Finlandsfärjan. Innan den anlände gick jag och Ting rastlöst runt på kajen. Jag har inte sett lilla hjärtat sedan vi lämnade honom i Finland för nästan ett år sedan, sååå jag har saknat honom. Han hann bli en del av vår familj eftersom han stannade lite längre än de andra valparna och så ser jag mycket Maya i honom.

När de äntligen blev synliga kom tårarna. Han har blivit så stor, vilket är självklart att han har blivit men ändå väntar man en liten kille. Nu kommer en yngling med klart maskulint huvud. Och Shanti, en mycket stilig kooiker-kille, det ska bli kul att lära känna honom. När vi var i Finland löpte Maya så vi fick inte träffa honom så mycket. Och Henna, en härlig tjej som jag verkligen lärt känna under året.

Det var inga problem att få in dem i vår flock, det brukar det aldrig vara men nu när Bamse inte har all sin forna kraft kvar är jag mycket försiktig. Det får inte bli fel. Tyra tyckte att killarna var spännande men båda två samtidigt blev lite för mycket. Åtskilliga fotografier togs under dagen och så förberedde vi morgondagens kennelträff. Hur planerar man en hundträff när det ska bli så varmt? Det är ingen idé att försöka köra heldag, det kommer varken vi eller hundarna orka.

28 juni 2009 hade vi kennelträff som ni kan läsa mer om under Kooikeraktiviteter

29 juni 2009

Idag kom brisen ganska tidigt, skönt, så det var ganska behagligt i skuggan. På kvällen åkte vi till hundklubben och tränade agility. Preety provade A-hindret då vi har möjlighet att sänka det. Han fixade även den högre höjden också. Jag låter några bilder tala istället. Tyvärr blev det lite för sent för kameran.

30 juni 2009

Det är inte så mycket som man kan göra när det är närmare 30 grader, bada förstås men det är inte riktigt min grej. Till middagen kom Susanne, Alfons och Kasper. Tyra och Maya blir överlyckliga över att få träffa dem alla tre och Alfons blev lika glad att få komma hit, Kasper också men han visar det mer sofistikerat. Vi ser mycket likheter mellan Alfons och Preetys personligheter. Alfons saknade en del päls och han var supersnygg i sin sommarkostym!

1 juli 2009

Det är så varmt, härligt!!! Idag kom Saija, Lasse, Fido och Fayza från Finland. De ska vidare på en Europa-turné och det första målet är till Fayzas uppfödare i Holland, Didi och Jan. Det var så roligt att träffa dem igen. Vi åt middag och pratade hund förstås, Lasse var kanske måttligt road. Preety hade också så roligt med sin kompis Fayza. En underbar kväll utomhus som jag kommer att komma ihåg länge! Vi satt ute och hade tända ljus, det är sommar! När klockan slog över midnatt fick jag min första födelsedagspresent, tack Henna, Saija och Lasse!!!

2 juli 2009

Det är min dag idag! Det är en dag för återhämtning, en plats i skuggan, tårta och massor av prat om hundar och avel. Pia kom och firade med oss. Tack för den underbara orchidéen. Att fylla år på sommaren har fördelar och nackdelar, i år var det många som kom ihåg mig, telefonen ringde massor. Tack alla! Tack Mirjam!!! På kvällen kom även mina föräldrar, tack för presenten! En alldeles lagom födelsedag!

3-5 juli 2009 var vi på utställning i Visby. Läs mer under Kooikeraktiviteter

6 juli 2009

Ikväll ska Henna och pojkarna åka hem, trist. Vi har pratat massor men inte kunnat träna hundarna så mycket beroende på värmen. Idag är det svalt så vi sticker till klubben för ett sista agilitypass. Inger kommer också dit, hon vill så gärna träffa Preety och kan samtidigt ta träningspass med Maya. De ska tävla tillsammans, kanske med hennes erfarenhet kan det bli något resultat.

På vägen till färjan stannar vi snabbt till för att se Drottningholms slott, det enda turistandet i Sthlm, får bli mer nästa gång. Ett jobbigt avsked med tårar, Tack för denna gång, Henna!

Jag åker direkt till mina föräldrar och firar min mammas födelsedag. Grattis mamma!

 

Sidan uppdaterades senast 2010-04-02