8 oktober 2009

Insnöade???! Nej, vi ska till Hamar, det är bara tre hundar anmälda, Maya, Tyra och någon mer. Vi har haft några sköna dagar i stugan i Sälen och tänkte göra en utflykt. Tre av oss sätter oss i bilen för att göra ett försök, Maya får ligga kvar i sängen och vila "magen". Vid norska gränsen kommer snön, vi kör med sommardäck, ingen bra kombination. Efter ytterligare någon mil inser vi att även om vi skulle kunna ta oss dit så har vi ingen chans att ta oss tillbaka över Trysilfjället för det ska komma mer snö, enligt telefonkontakt. Varför hyrde vi inte en bil med vinterdäck? Hinner vi vända och byta, kanske. Vi ringer Statoil i Lindvallen men de har inte heller bytt däck ännu. Vi inser faktum, bara att åka hem och handla mat för några dagar och att sedan åka till stugan och bli insnöade. Ingen norsk champion idag i vår familj. I Sälen by kan jag inte låta bli att titta på de parkerade bilarnas däck, det är inte bara vi Sthlmare som har blivit överraskade!

 

Istället så var tre andra Mattssons som visade sig i Sundsvall på söndagen, och där gick det bra! Nelly fick sitt CACIB, Freya fick sitt andra CERT och Sonya blev trea med CK. Bättre resultat kan en uppfödare inte önska sig!!!
GRATTIS TILL ALLA TJEJER!!
Domaren Annika Ullveit-Moe förklarade varför hon placerade Sonya som trea och det berodde på att hon var lite kort i ryggen?! Det är nog en kommentar som få kooikerägare har fått       tidigare... men det kanske mer beror på domarens perspektiv då hon föder upp raser med längre ryggar.

 

Zally och Pia har varit ute på aktiviteter två helger i rad. Förra helgen var det en inofficiell utställning för en kooiker-intresserad domare, Moa Persson och de fick ett väldigt fint omdöme och några positiva ord om en  positiv framtid i utställningsringen.

Denna helg provade Pia sina nerver genom att delta på en mentalbeskrivning men det klarade hon jättebra, eller hur? Zally hade inga problem!!

Idag har SKKs kennel-konsulent varit på ett oväntat besök och hon kom precis lagom till att kaffet var klart och rulltårtan alldeles färsk, vi skulle precis sätta oss. Det var mycket positivt, jag visste inte att jag hade så många frågor lagrade i mitt minne. Hon hade själv varit uppfödare i 32 år och hade självklart en enorm erfarenhet. Jag kanske ska förklara vad en kennelkonsulent gör. Deras uppgift är att göra spontana besök hos uppfödare och kontrollera att hundarna är friska och väl omhändertagna. Ibland blir uppfödare anmälda till SKK av någon anledning och då gör kennelkonsulenterna ett första besök. Nu var det inte det som föranledde detta besök utan det var ett vanligt rutinbesök.

Snart är det dags för rasklubbens Avelskonferens och det är mycket förberedelser, så nu är det bäst att jobba vidare med statistik etc...

 

Sidan uppdaterades senast 2010-04-02