Höstvecka nr 40 2008

I måndags hade vi härligt soligt väder. Vi tog bilen till lagunen. Det är ett gammalt vattenfyllt sandtag precis vid Mälaren med klart turkost vatten. Många av våra bilder är tagna där men det går inte att fånga känslan på bild, den måste upplevas. För några år sedan var det inte många som kände till stället och då kunde man få en egen vik men nu har det blivit känt för Stockholmarna så vi åker inte dit på sommaren. Så här års kan man nästan vara säker på att man har stället för sig själv och hundarna kan springa lösa. Kameran är ett måste när man är där. Jag fick inte så bra bilder men kanske kan jag förmedla lite av känslan, nu när det så här års mest är mörker och regn.

I onsdagskursen Relation och Samarbete var dagens ämne kommunikation. Det är ett stort ämne och svårare för deltagarna än jag hade trott men vi fick väldigt givande diskussioner. Ändå känns det som om vi bara skrapade på ytan. Jag inser vilken fördel man har av att ha flera hundar. Det blåste och regnade så där underbart dramatiskt, det hade varit härligt med en öppen brasa efteråt.

Igår var det avslutning på agilitykursen, precis lnär det har  börjat lossna för mitt och Mayas samarbete. Det är jätteroligt men trist att kursen är slut för jag behöver mycket mer hjälp. Vi körde en hoppbana på 11 hinder med framförbyten och bakombyten. Ni hör, jag har lärt mig lite terminologi. Det var som en back flash till ungdomens dagar då jag tävlade en del  utförsåkning. Memorering av banan är precis densamma, positioneringen i förhållande till hindren och så farten. Jag lyckades jaga fart på kroppen, att det kostar idag gör ingenting. Under tiden som Erika körde med sin bernern Nova tränade vi lite annat men jag hörde hur vår tränare Ulla hela tiden skrek "Vad heter hunden?", Erika fortsatte att skrika "här" men Ulla ville få henne att ropa hundens namn, "Vad heter hunden?". När det sedan var vår tur så var jag riktigt koncentrerad och på ett ställe var det tajt så man behövde ropa för att hunden skulle vända snabbt. I min iver så hör jag mig själv ropa just i den kritiska svängen "Nova". Det blev skratt och jubel, snacka om fokuserad. 

Denna vecka har jag uppdaterat lite om våra hundar men Maya och Dolly har jag inte hunnit med. Jag har lite svårt att hinna svara på mail men jag försöker så gott jag kan. Jag har mail på en annan dator än den som jag uppdaterar hemsidan med och när jag inte mår så bra så har jag svårt att sitta där, hoppas på överseende. I helgen åker jag och Ted till Sälen och Ting tar tåget till Kongsvinger tillsammans med Maya. Ha en skön helg!

Sidan uppdaterades senast 2009-07-09