Familjen Mattsson består av fem personer, Yvonne och Ted med döttrarna Ting, Petra och Helen. Vi bor på Ekerö, 25 km utanför Stockholm, i ett hus som vi gärna pysslar med.

Tokiga? Inte fullt så tokiga som vi ser ut på bilden men vi har väldigt roligt tillsammans.

Ted gillar att cykla och att laga saker som vi andra har sönder tex bilar. Han tycker också om att snickra, så jag ritar och han bygger, perfekt arbetsfördelning.

Jag, Yvonne, håller mycket på med hundarna och skjutsar andra familjemedlemmar. Jag gillar att pyssla i trädgården men det intresset har också hundarna som älskar att gräva!! Jag gillar mest att läsa faktaböcker, då främst hundböcker och så gillar jag att skriva.

Ting älskar också att pyssla i trädgården och hon pysslar också gärna med andra kreativa sysslor som att göra smycken, måla och fixa. Hon och jag är nog dem som håller på mest med hundarna. Annars kopplar hon av med många goda böcker.

Petra och Helen delar också intresse men det är definitivt inte så att det är mindre för att de delar det. Tvärtom, de spelar nästan alltid fotboll när de inte sover. Skolan får dock en hel del tid också.

Ett gemensamt intresse för hela familjen är skidåkning, nerför branta backar. Tjejerna fick snabbt lära sig att ha skidor på fötterna. Numer åker vi gärna till Sälen oavsett årstid, det är så skönt och avkopplande. 

Skor är något som vi också tycker om, även om de flesta mestadels ser mig i mina svarta, sköna kängor, så finns där en dold passion. Helen visade tidigt sitt arvsanlag och redan vid två års ålder så kom hon nästan varje gång ut med ett nytt par ur affären. De andra tjejerna visade sin ådra först i tonåren och numera åker de själva in till stan, vilket innebär att jag inte längre har någon som helst kontroll över situationen. Vilken tur att vi alla, utom Ted förstås, har samma skostorlek.

Egentligen är vi en helt vanlig familj ...? Ta gärna kontakt om ni törs!

Ted har klagat på familjefotot, han tycker inte att det är riktigt lik honom, så han bad mig ta ett nytt foto!!!