Club Show den 16 augusti 2008 i Örby

Årets stora händelse är alltid Svenska Kooikerhondjeklubbens ras-special, tycker jag i alla fall. Nu ett dygn efter så är det ett helt år kvar tills nästa gång vilket är lite tråkigt men vilken underbar dag vi hade igår!!! Strålande sol med perfekt temperatur på en grön appellplan vid forsens brus och många härliga hundar och underbara människor med samma passion för rasen. Tillsammans tillbringade vi många timmar vid ringen och årets holländska domare Jan Andringa visade stort intresse inför alla 71 kooikrar, ett STORT TACK till alla!

Det var en spännande dag. Jan har en lång erfarenhet av rasen och jag var så nyfiken på vilka hundar han skulle välja ut. Generellt så var det många fina hundar på plats så det kan inte vara en lätt uppgift. En glädjande notering som jag gjorde var att det var väldigt lugnt bland alla hundar, en förändring som visar på en positiv utveckling av rasen även om det bara är en grov uppskattning från mig. Jan bemötte alla hundar mycket trevligt och hjälpte de som var lite ovana och försiktiga, det uppskattar jag. I många klasser var det hård konkurrens, speciellt bland tikarna.

 

Våra första hundar i ringen gick in i unghundsklassen där 17 tikar var anmälda. Nelly och Freya fick båda ck med utmärkt kritik och Freya lyckades placera sig på 4e plats. Ting och Tyra gjorde entré tillsammans med 12 andra ekipage i öppenklassen så det var inte lätt att få placering. Trots den hårda konkurrensen blev Tyra 3a med ck och vi fick veta av Jan att hon hade den ursprungliga färgen som baronessan hade eftersträvat, den orangea hunden. Den enda hunden med "rätta" färgen på utställningen. Där fick jag som har tyckt att hon är lite för ljus, alltid får man nya perspektiv. I championklassen var det endast fyra tikar och Maya visade inte alla sina kvalitéer, fortfarande lite sommarklädd i kortbyxor. Eller också tycker jag och Jan olika just på denna punkt ;-) Hon blev trea. I bästa tikklass slutade Tyra på femte plats (reserv) och vi blev oerhört glada, det var trots allt 40 tikar!

 

 

Slutligen stod det mellan världsvinnaren Oxo och den unga finska tiken Inka, Bullbenz Kooi Ushi Geri. Det var en spännande upplösning, domaren gjorde en sista justering och sedan höjde han handen och utnämnde Inka som segrare. STORT GRATTIS till Finland! Grattis Virpi och Anne! Ni tog er inte över vattnet  förgäves. Grattis återigen till familjen Cadier!!! Nu har han väl nästan vunnit allt?

Efter att alla hundar hade bedömts så var det dags för uppfödarklassen. Fyra kennlar hade hundar anmälda för att kunna delta. Vi hade precis fyra hundar anmälda så det var inte så mycket att välja på ;-). Men vilken känsla att få visa upp hundar och mattar, och vilken känsla att VINNA!!! SÅ Roligt!
"Nice almost simular group. Only one of them has the lighter colour, (orange) so it was at the beginning of kooiker-breeding. "HP

 

Efter att alla officiella utmärkelser var avklarade började det mindre allvarliga. Parklass; då ska man hitta två hundar som är så lika varandra som möjligt. Det var ganska många i år som hade anmält sig och det borde vara ganska många hundar som liknar varandra, annars har vi uppfödare verkligen något att eftersträva. Ingela visade Nelly och Freya, systrarna som verkligen älskar att vara tillsammans. Grattis! Snyggt visat, Ingela!

Denna dag skulle jag helst vilja vara en hel vecka, den tar slut alldeles för fort. Som traditionen lyder så avslutades den med en härlig kräftskiva i klubbhuset på Marks BK. Tack till alla som har arrangerat och med hårt arbete slitit så att vi får uppleva en sådan härlig dag tillsammans. Tack till alla som kom och förgyllde åtminstone min dag! Tack till våra VIPare! Tack till ringsekretarna, mycket bra jobbat!

Ett speciellt tack till Jan Andringa!

 

        

Sidan uppdaterades senast 2009-07-08