Lördagen den 12 maj i Österbybruk - Svensk Vinnare 2007

BIR Mattssons Mirya *Tindra* och BIM Tollartrollets Faros *Hugo*

När jag, Ting och Tyra kommer dit så inser vi att jag har glömt vaccinationsintyget,??? Vilken tur att det fortfarande går att faxa!!! Bamse och Maya var också anmälda men båda var 'ur funktion' så det var sex kooikrar där. Först in på plan var två juniorhanar, Mattssons Jerry och Tollartrollets Faros 'Hugo'. Domaren Ole Staunskjaer från Danmark tilldelade båda CK och valde sedan Hugo som etta och fick därmed ett CERT. Näste hane var Amos-Picasso 'Kasper', det var många hundar som hade sprungit där innan så det fanns mycket spännande dofter, koncentrationen var lite splittrad för den unge hanen, domaren gav Kasper slutligen en 2:a.

Så var det dags för tikarna som alla tävlade i juniorklass, Beatrice-Zeri 'Cookie', Mattssons Mirya 'Tindra' och Mattssons Tyra. Alla tjejerna, även de tvåbenta var mycket duktiga. Domaren gav dem fin kritik och placerade sedan Mirya som etta med CK och fick därmed sitt första CERT på sin första utställning. Matte Linn gjorde också debut och visade verkligen talang som handler, snyggt jobbat!!! Husse Robert och 'mormor' Carola jobbade bra som support vid ringside. Cookie blev sedan tvåa och Tyra kom trea.

Kvar i ringen stod Tindra och Linn och in kom även Hugo och Jessica, nu stod det mellan den yngre moster Tindra eller den något äldre systersonen Hugo. Efter några varv så utnämnde domare Tindra som BIR och Hugo som BIM, båda med titeln Svensk Vinnare 2007. Ett stort GRATTIS till er båda!!! Jättekul!

För vissa hade det varit en mycket lång dag eftersom vi var sist i ringen. De hade haft mycket tid att studera bedömningen innan det var dags för vår ras. Domaren hade inte varit så generös tidigare. Jag vill dock gärna passa på att tacka domaren för ett mycket väl bemötande av våra hundar. Det bästa med att vara sist i ringen är att det blir ett så spontant och trevligt eftersnack. Tack alla som var där för en mycket trevlig dag!