Sidan uppdaterades senast 2009-08-22

Utställning den 17 augusti 2008 - Nyköping idag i regn

Idag startade vi tidigt. I Nyköping var det en ny utställningsdag med en annan kooiker-specialist på plats, Ricky Lochs-Romans också från Holland. Vi ville så gärna få hennes bedömning, så vi offrade sovmorgonen. Hela 20 kooikrar var anmälda varav fem stycken kom från oss. Bland hanarna så var det Yazz som fick ytterligare ett CERT (han fick ett CERT igår i Norrköping, Grattis!) och blev andre bäste hane idag. Bland tikarna så var det systrarna Freya och Nelly som också fick utmärkt kritik och slutade 2a och 3a av 7-8?, efter vinnartiken från igår. Freya fick ck. I öppenklass tikar vann Tyra och fick ck. I championklassen fick Maya lite revansch från gårdagen (i ösregn spelar inte klädseln så stor roll) och vann och slutade som andra bästa tik med CACIB efter storstjärnan Jorrie. Trea blev gårdagens vinnartik från Finland, Inka, fyra blev Freya och på reservplats tror jag att Droom placerades. Grattis till Birgitta och Thomas för BIR och BIM idag och till Ruffas fina kritik och hennes otroliga placering i gruppen, 2a!!!

Uppfödarklassen vann vi idag också med hederspris! Jippi!
"Beautiful group Lovely type Good confirmation All coming in the standard Beautiful sound movement."
Tack Jill, Ingela, Karin och Ting som gjorde det möjligt!!!

Jag är så glad för Mayas kritik; "Beautiful typical kooiker from nose to tailtip. Lovely head, body and mowing. Beautiful contact with the owner." Kan ni förstå det? Ricky har dömt många kooikrar!!!

Tyras kritik är inte hellre dålig; "Lovely girl beautiful temperment. Beautiful head and expression, very small earbells. Nice in bone and body."

Vilken underbar helg vi haft tillsammans igen! Tyra stod inför championat i helgen men lyckades inte riktigt och får vänta lite till, Ting är lite besviken men hon har precis fyllt två år...... Trötta men ändå så nöjda :-)     Sorry, this isn't in English yet, maybe after some sleep.....we'll see.