Kista den 12 april 2009 - utställning på Påskdagen är en årlig tradition.

BIM Tollartrollets Apollon " Håkan" och BIR Cirtap's Prinses J-L Wirrie van Zon "Smulan"

domare Paul Jentgen från Luxemburg

Grattis Susanne Kjellberg och Annelie Lövgren!

HANAR

Valpklass              Meisje's Doo-Mino "Linus"        BIR-valp

Bästa förberedelser inför utmaningen i ringen. Linus och Ulrika!

Unghundsklass    Meisje's Chezz-Leon "Leo"       1 ck, Bhkl 2, R-cacib

  

Championklass    Tollartrollets Apollon "Håkan"    ck, BIM, CACIB

  

 

TIKAR

Unghundsklass  Cirtap's Prinses J-L Wirrie Van Zon "Smulan"    1,1 ck, Cert, BIR, Cacib

Öppen klass    Mattssons Yrsa                1, 2

 

 

 

Domaren behandlade hundarna väl, man kan nästan se vem Yrsa föredrar :-)

 

Wenarjas Gentle Dahlia  1, 3

Wenarjas Gentle Daisy    1,1ck, Btkl 2, R-cacib

 

Placering i öppen klass tikar

BÄSTA TIKKLASS

BÄST I RAS och BIM

 

Nytt för i år var platsen, Kistamässan, inte så stort och det var väldigt skönt. Nu var vädret underbart ute vilket gjorde det lättare eftersom få besökare kom till den ganska lilla mässhallen. Hade det regnat så vet jag inte hur det hade fungerat.

Yrsa var på sin första utställning och skötte sig exemplariskt, hon tyckte det var spännande med alla hundar och gick godtroget fram till alla hon mötte, hundar som människor, lika glad som alltid. Matte Carin, Ulla och Måns var med som support, Ting visade Yrsa och jag var fotograf. Mitt i ringen började Yrsa undra var matte tog vägen men Ting fick henne på nya tankar med lite lockelser. Hon fick en etta och kom tvåa i klassen, lite besviken är jag nog för ck borde hon ha fått. Jag hoppas dock att husse Mats är nöjd, det stod ingen kritik på lappen, bara positiva omdömen, så kanske det blir fler utställningar, vi får hoppas på det.

En ny domare att bedöma :-) Jag var väldigt missnöjd förra året med domare så jag har börjat med en egen sport, att bedöma domare. Han kommer från Luxemburg vilket borde innebära att han har dömt rasen tidigare men man vet aldrig, i Sverige var det premiär. Jag tyckte han var väldigt bra med hundarna, han var inte feg utan tog resolut i dem och ingen protesterade heller. Han var också väldigt trevlig mot utställarna och flyttade ett bord så att fotografen kunde få bättre bilder (det ger pluspoäng). Efteråt granskade vi varandras kritiklappar och nu får domaren kritik, exakt samma formuleringar på flera hundar, det är tråkigt. Avvikelserna från hans mall var inte stora och sa egentligen ingenting. På tikarna skiljde det nästan ingenting mer än att BIR-vinnaren behövde utveckla bröstkorgen. Var hon då färdig för BIR kan man då fråga sig, de andra tikarna fick inte det tillägget? Nu kritiserar jag inte hundarna utan försöker förstå hur domaren tänker. Han får bedömningen: very good.

I sin helhet så var det en öppen match igår, hundarna var väldigt jämna och uppvisade även ett homogent uttryck av rasen både utseendemässigt och temperamentmässigt. Det tycker jag är roligt och så tycker jag det är roligt att träffa andra kooikrar och deras människor. Det känns som om vi är på väg mot bättre balanserade hundar, dvs. vi är på rätt väg med aveln!

Så här blev resultaten:

Hanar

Valpklass              Meisje's Doo-Mino "Linus"        BIR-valp

Unghundsklass    Meisje's Chezz-Leon "Leo"       1 ck, Bhkl 2, R-cacib

Championklass    Tollartrollets Apollon "Håkan"    ck, BIM, Cacib

Tikar

Unghundsklass  Cirtap's Prinses J-L Wirrie Van Zon "Smulan"    1,1 ck, Cert, BIR, Cacib

Öppen klass    Mattssons Yrsa                1, 2

                          Wenarjas Gentle Dahlia  1, 3

                          Wenarjas Gentle Daisy    1,1ck, Btkl 2, R-cacib

Sidan uppdaterades senast 2009-07-09