Österbybruk den 23 maj 2009

Så tokigt det kan bli, haha!

Av fem deltagande hundar var det tre Mattssons-hundar, och så vinner de andra två i Österbybruk :-). Riktigt så hade vi inte tänkt det förstås men lite roligt är det allt.
GRATTIS Robert och Lotta!

Vinnare idag var Wenarjas Gentle Daisy och BIM blev Golden Giel vh Runxputtehof!

Bendji var ensam kille idag så konkurrensen var liten men det spelar ingen roll för dagens domare dömer inte till ett cert om han inte anser det berättigat. Husse blev så glad!

  

Zally var på sin första officiella utställning. Hon blev lite överrumplad av situationen. Ringen saknade bord så hon fick ställas upp på bordet i domartältet. Hon var duktig och skakade av sig den oväntade uppmärksamheten. Började sedan att busa med Bendji och snart var hon inte lika välbadad igen.

Tre öppenklasstikar. Tyra, Yrsa och Daisy. Tyra var först ut och hon var så duktig, äntligen börjar hon visa ett vuxet beteende. Ja hon var ju faktiskt äldst i startfältet och det syntes att hon hade erfarenhet. Men vi lyckades inte lura denna domare idag, hennes lite långa rygg är svår att dölja. Men j-klar vad jag är stolt över dig idag, Tyra!!!

Yrsa är en underbar tjej. Vi hade åkt hemifrån mycket tidigt för att kunna hämta upp henne, matte jobbade natt och stackars husse hade varit vaken hela natten för att med säkerhet vara vaken när vi kom. Snacka om att offra sig, hoppas att det inte känns helt bortkastat eftersom dagens domare tyckte att hon var lite för blyg. Det var så mycket dofter och hundar att studera i omgivningen så hon blev lite paff när domare valde ut just henne i publiken. Nja, riktigt så gick det inte till men i Yrsas värld kändes det nog så.

  

Sist seglar Daisy in. Matte Lotta tyckte att hon var lite gul i pälsen men renare och vitare hund var svårt att hitta i det blöta, nyslagna gräset som redan klockan nio var uppblandat med lera. I publiken stod även familjen och hejade på och idag gick det hela vägen! Först cert och BIR, kan det bli bättre! Jo, lite längre steg, bara att träna vidare.

RESULTAT

Öppen klass hanar

Golden Giel vh Runxputtehof "Bendji",    1, 1ck, Cert, Cacib, BIM

Juniorklass tikar

Mattssons Zally, 2a

Öppen klass tikar

Mattssons Tyra 1, 2

Mattssons Yrsa 2

Wenarjas Gentle Daisy, 1, 1ck, Cert, Cacib, BIR

Omdöme om dagens domare: Bertil Lundgren, Excellent

Idag är jag väldigt positiv. Det var roligt att träffa dagens domare Bertil Lundgren. Han visade ett trevligt bemötande och hade ett leende på läpparna trots att dagen började med regnkläder på. Sist tyckte jag han var lite arrogant men det kanske berodde på att han hade en aspirant i ringen, det kanske blev lite för högljudda tankar. Han har sin tanke om rasen och det köper jag eftersom han står för den genom alla bedömningar. Kritiklapparna beskrev hans syn på varje  enskild individ och han har ett vaket öga. Tyras långa rygg behöver inte ett vaket öga men Yrsas raka överarm, jo det är sant. Dagens betyg på dagens domare är ett klart excellent, kul!

På hemvägen stannar vi till vid Fullerö Handels, det är ett måste när man har varit i Österbybruk. Sedan stannade vi till för lek och spring. Efter att sedan lämnat Pia, Zally och Yrsa är det emot fåtöljen där hemma som vi har siktet inställt. Tror vi ja, just nu har familjen Mattsson inget flyt, allt går sönder, så även bilen på hemfärden. Ted fick komma och möta upp oss. Elva timmar senare är vi åter hemma och det trots att vi inte stannade för gruppen. Lotta lovade ring om de skulle gå vidare. Hon stannade trots vädret, det är beundransvärt! Än en gång grattis! Och även grattis till familjerna Wejdmark och Cadier.

PS. Tack för presenten Pia! Du börjar känna mig, har fattat vilken som är min favoritfärg och jag har fått mina första lila bajspåsar :-)