Norrköping den 6 juni 2009

YES!

SUCH Mattssons Yazz och SUCH Mattssons Tyra

Idag var det vår tur! Perfekt väder, trevligt sällskap och roligt resultat, idag kan det inte ha blivit bättre. Det blev en lång väntan men den som väntar på något gott väntar inte förgäves, fast det visste vi inte då. Tiden gick ganska fort ändå eftersom alla kooikerägare hade samlat ihop sig i en trevlig klunga och snackade för fullt. Enya med familj kom också och hälsade på, varför var inte hon anmäld? Alltid lika glad och såå fin!

I ringen idag var hanarna av väldigt lika karaktär trots att inget släktskap finns på nära håll. Rocky hade blivit champion för några veckor sedan, bättre situation för Yazz som gick in i ringen som förste kooiker. Yes, nummer ett! Yazz har fått cert på alla utställningar som han har deltagit i men nu är det slut med det, åtminstone i Sverige för nu är han CHAMPION!

Tikarna var av mer olika karaktär och matchen kändes väldigt öppen, just det,  i öppen klass, så idag var det konkurrens, tre tikar som tävlade om championat. Tyra såg lite seg ut i första varvet men lyckades lyfta sig. Hedda såg fin ut men hennes lite krulliga päls stämde inte med domarens bild och han har själv en pälsras så då är det viktigt. Elsa har precis flyttat till ny matte och har ännu inte hunnit justerat samarbetet riktigt än, det kommer nog så småningom. Daisy var pigg och glad i ringen, tog lite glädjeskutt till och med, kanske var det vädret som var så mycket bättre än sist. Efter några varv, Yes nummer två!!!

Grattis till Rocky och Monika som tog den största vinsten idag!!!

När resultatet var klart började det nästan snurra i huvudet. Det kan ha berott på att jag glömt att äta igen. Lite frustrerande var att jag inte hade utrymme på minneskortet (efter en varmkorv minns jag att jag hade ytterligare ett i väskan men det hade jag temporärt glömt). Hur kan det bara hända? Jag som idag hade proffshjälp med inställningarna på kameran. Tur att det fanns duktig backup bakom andra objektiv en dag som denna. 

Jag måste ge Ting ett stort beröm idag. Det är roligt att se Tyra i ringen igen, hon har blivit så självsäker och har en härlig attityd. Det ligger ganska mycket arbete att få en hund att känna sig trygg och vilja visa sig.

Nu har vi hunnit gratulera min pappa på sin dag, det är för honom alla flaggar idag! Och så har vi förlorat en fotbollsmatch...

Jag passar på att önska er som ska till Vänersborg imorgon, Lycka till!

RESULTAT

Öppen klass hanar

Mattssons Yazz, 1, 1ck, Bhkl 2, CERT och CHAMPION!!!!

Championklass hanar

Moonhaven In Your Dream "Rocky", 1 ck, Bhkl 1 och BIR!

Öppen klass tikar

Mattssons Tyra 1, 1 ck, Btkl 1, CERT, CHAMPION och BIM!

Moonhaven  Dream Come True, "Hedda", 1, 2

Moonhaven Lay All Your Love On Me, "Elsa", 2?

Wenarjas Gentle Daisy, 1, 3

Omdöme om dagens domare: Jahn Stääv, Godkänd

Dagens domare debuterade nästan som kooiker-domare, han dömde två hundar 1998 så det har nästan preskriberats. Han var väldigt försiktig i sina omdömen och hade en förebild av en svensk kooiker liggande på bordet. Tänk om just den hunden hade varit på plats, vad hade hänt då? Han kände igenom hundarna väl utan att vara tveksam. Ja, han var så försiktig att det finns inte så mycket att kommentera. Absolut ett godkänt resultat men mer kan det inte bli denna gång.