Gamla och blandade nyheter i korthet
Sidan uppdaterades senast 2010-04-03

Här finns endast kortare notiser på det som har funnits  på första sidan tidigare. Längre berättelser om dagar, händelser, träffar, aktiviteter och bilder finns under andra rubriker beroende på dess innehåll.

24 september 2009

Trötta och nöjda är vi åter hemma igen! Vi har varit i Finland, nästan vid Ryssland, mött hösten,  och hälsat på vänner. Maya träffade även en tjusig kille och är nu parad med Kelmi, en underbar kille! Så nu håller vi alla tummar och tår att allt går vägen. Läs mer under valpar.

 

15 september 2009

Jag är ledsen men jag tror inte att jag fick filmerna från Tyras MH att fungera. Nu är jag och Maya bortresta några dagar men när vi kommer hem ska jag försöka få igång dem. Är det akut och ni vill ha tag på mig så är det mobilen som gäller, återigen det gamla numret som finns under kontakt.      Ha en skön höstvecka!

13 september 2009

Just nu är det mycket kring Tyra och Ting

Idag har de genomfört MH och det gick riktigt bra, vill ni se? Resultat och film

 

9 september 2009

LP1 SUCH Mattssons Tyra

Idag var det med nästminsta marginal 160,5 p och Ting har blandade känslor! Och jag förstår henne, Tyra var inte riktigt där men nollade ingenting. Det hade självklart varit roligare med högre poäng men troligen ska hon också gå i löp och är ganska disträ. Det är ändå en bragd att ta LP1 inom två veckor. Grattis i alla fall! Foto imorgon :-)

5 september 2009

Det gjorde det igen!!!

Tyra och Ting fick ytterligare ett första pris idag i Botkyrka!

Fem 10or! Nollade läggandet som förra gången var en 10a och ändå får de 168,5 p. Tyra är verkligen på hugget nu. Jag får inte lägga ut foto förrän det blir LP1, undrar när???

27 augusti 2009

Äntligen en Mattssons med 1a pris i lydnadsklass!

Tyra och Ting

eller två Mattssons är det faktiskt ;-) Det gick väldigt bra på kvällstävlingen i Väsby BK igår, en 3e plats med 171 p, Puss och Grattis!!!! Det såg jättefint ut!

Jag och Maya testade också våra tävlingsnerver tillsammans. Maya testade sina i söndags då det var appellspår tillsammans med Inger. Spåret gick jättebra, de två första sträckorna och vinklarna gick närmast klockrent men så kom lite strul. Poängen blev ändå 8,5 av båda domarna. Det såg väldigt bra ut innan de gick ut på plan, Maya var alert och med Ingers erfarenhet fanns förutsättningar. Men så kom tävlingsledaren och situationen förändrades blixtsnabbt, Maya gillade inte honom. Jag blev förvånad, besviken och samtidigt förstod jag att det kanske inte beror så mycket på mig även om mitt tävlingssinne har fått en rejäl smäll. Igår gick vi ut på planen igen för att bara göra momenten, ingen uppvärmning utan direkt in på plan och det gick riktigt bra!!! Vi lyckades med vår uppgift och hade kul, missade platsliggande, nollade läggande och fick ändå ihop 136,5 poäng. Det är jag supernöjd med! Vi kanske inte är hopplösa trots allt :-)

Kylah fick 1a pris i Norge så Tyra är inte först men först i Sverige!

 

16 augusti 2009

En helg med glädje
och sorg!

Vår Yrsa har somnat in alldeles för tidigt! Vi tänker på Carin med familj!!!

 

Känslorna har varit mycket blandade, mellan tårar och skratt. På Härjarö har årets Club Show gett oss glädje och det har varit skönt. Om all glädje återkommer jag till imorgon.

 

 

 

 

I Norge så har Kylah blivit champion, NUCH NV-08 Mattssons Kylah, Grattis Hege och Kennet!!!

Tack Kathrine! Kylah har även debuterat i lydnadsprov och blivit uppflyttad till klass 2, jättekul!

Preety har fått sitt första cert i Finland med en lysande kritik!

 

Och Preety storebror Shanti som blev BIS-4, första BIS-placeringen på en internationell utställning i Finland! Grattis Henna och Aniina!!!

29 juli 2009

Just nu är det mycket arbete inför SKoois Club Show och sommarträff den 15-16 augusti. Vi har nog tagit på oss lite mycket :-) men det är roligt att arbeta tillsammans. Eftersom jag inte kan få ut info på SKoois hemsida så vill jag påminna alla som åtminstone är här att skicka in fotografier!

Sista dagarna att skicka in bilder till Årets fototävling!

Senast den 1 augusti vill vi ha de digitala bidragen (vi skickar för framkallning)! Egna framkallade bilder kan skickas per post, stämplat senast den 6 augusti!!!

Har ni inte börjat fotografera än så har ni väldigt bråttomJ

 Vi vill ha många bidrag!! De kan vara gulliga, roliga, fartfyllda, vackra, fula…det är besökarna på Härjarö som röstar!

13 juli 2009

Grattis Sonya, Jerry, Tindra, Tyson, Yesper och Timmy som idag blir 3 år!!!

Önskar Tyra och gänget!!!

Nu har det varit både roligt och intensivt ett tag. Jag hinner inte med att uppdatera vartefter ny rolig information kommer. Det har hänt så mycket att jag varit tvungen att stuva om lite för förstasidan blev för tung, hoppas nu att allt fungerar. Det är tur att jag har kameran som hjälper mig att komma ihåg allt, det är roligt med nya kameran :-) så det blir många bilder, enda nackdelen är när man ska välja ut vilka som ska vara med hemsidan eller i SKoois fototävling. GLÖM  INTE att skicka in era bidrag!!!.Jag berättar nog helst allt dag för dag, det blir lättare. Solen lyser igen och jag vill sitta ute och jobba men det är svårt med bilderna så jag kompletterar med dem i kväll. Ha en skön dag!!

Glöm inte att anmäla er till SKoois Club Show, sista veckan nu!!!

OBS! Fler bilder kommer imorgon.

11 juli 2009

Nelly blev BIG-5a i Alfta idag!!! Grattis!!!

Och därmed blev Nelly den första att ta sig vidare i gruppfinalen och bli placerad från vår kennel, jätteroligt!! Domare var Hans Rosenberg. Från SUCH till BIG-5 på mindre än en månad och det var inte så länge sedan som hon blev två-åring. Det är otroligt!!!

Ett stort Grattis till Nellys och hela valpkull 3s farmor Veera, Cavaliriina's Fera Falusia som blev BIS-4 veteran förra helgen! GRATTIS TIINA!!!

9 juli 2009

Idag fick jag reda på att jag har kommit in på hund-etologikursen på Linköpings Universitet och är på reservplats på genetik-kurs i Sthlms Universitet. Petra kom in på alla sina kurser som hon har sök, kul! Idag är jag en stolt mamma. Det är jag alltid förresten!!!

Jag är också en stolt matte. I dagens stormvindar la Inger och jag ett spår till Maya, hon gick riktigt bra. Bättre än spårhunden Stella som visserligen passerade appellspår för länge sedan, hon går elit-spår.

Grattis till Fido, Callitris Hundyadi Erminia som blev C.I.B (ny titel för IntUCH) i Emt,Holland och Fayza, Dyjadin Fayza, som blev placerad i gruppen i Lettland. GRATTIS Saija och Lassie!!! Och även ett grattis till uppfödarna!

8 juli 2009

Jag har länge letat efter en sökrulle till mindre hundar och igår hittade jag äntligen en i vår nya lokala hundsportaffär. Trots det var den för stor men jag gjorde om ett annat halsband och flyttade över detaljerna för sökträning. Sent på kvällen blev den färdig och självklart ville jag prova den på Maya. Hon tog den direkt!!!

På dagens träning tänkte jag att hon bara skulle bära sökhalsbandet men fortfarande använda lösrulle precis som tidigare. Det var länge sedan sist så jag får inte bli för ivrig men hon brukar inte ha några problem. Med halsbandet på plats bad jag henne ta fasta rulle och det var ingen tveksamhet. Snabbt ändrade jag upplägget för dagens träning.  Jag bad herrarna som skulle figga att säga "ta den" när hon var framme och om hon inte skulle ta den snabbt erbjuda lösrullen istället.

Första skicket; snabbt ut, tvekan, startar om och så direkt till figgen, kommer tillbaka med fasta rullen. Imponerande! Andra skicket; snabbt ut utan tvekan och kommer tillbaka med lösrulle. Tredje; inte lika snabbt, det är åskvärme, men kommer tillbaka med fasta rullen!! Fjärde; skulle behövt vattna henne men jag har glömt ta med vatten, ut och återigen kommer hon med fasta rullen!!! Snacka om nöjd och stolt matte!!!

Tyra ser jag inte eftersom jag lämnade Maya i bilen men alla tyckte att det hade gått väldigt bra och hon har inte varit med så länge.

Det här kanske inte blir så tydligt för er som inte håller på med sök men det är en träningsform som passar rasen väldigt bra! Försök att hitta en grupp att träna med, jag rekommenderar det verkligen, nästan alla grupper söker deltagare. Det bygger upp rasens känsla och tilltro till andra människor på ett mycket positivt sätt. Prova!

 

25 juni 2009

Hoppas att ni har haft en skön midsommar! Vi har haft 6-9 grader i Sälen, ljust nästintill hela natten men nästan knottfritt. När vi skulle åka hemifrån fick vi strömavbrott och som alltid strular larmet efteråt. Till slut åkte vi bara iväg och höll tummarna (det hjälpte inte men jag orkar inte berätta om det, alla familjer har sin akilleshäl, eller? :-)). På vägen upp hälsade vi på Zacky och hans familj. När man trodde att längre bort kan man inte komma uppenbarade sig ett paradis mitt i skogen. Vi kom till dem ganska sent, eller rättare sagt väldigt sent. Efter några härliga smörgåsar och en underbar sommarpaj fortsatte färden mitt i natten.

Vi slöade, tog promenader och käkade gott, så skönt! Luften i fjällen är rekreation och livet blir så påtagligt. Världen får ett annat perspektiv med den storslagna naturen som skapats under en lång process och så blir man en väldigt liten del av dess enorma historia, otroligt. Egentligen vill jag aldrig åka därifrån men vi har det bra hemma också. Det är skönt att kunna byta miljö för ett kort tag. Det är bara lite långt att åka men så här års är den svenska naturen underbar, blomsterängarna utefter vägen var färgsprakande.

Nu är det äntligen varmt, väldigt varm! Tjejerna har varit i Spanien för sol och bad (tror jag åtminstone). Jag saknade dem men måste erkänna att de kan vara skönt att slippa tre ungdomar en stund... Ted är i Polen så jag har varit helt solo, bara haft sällskap av hundarna. Nej, jag har haft middagsgäster, varje kväll. Till min egen förvåning lyckades jag bjuda dem på något ätbart och enligt deras utsagor var det gott, jo jag tyckte också att det var gott faktiskt, annars är inte köket min region :-)

Igår kväll hämtade jag och Tyra tjejerna på Arlanda. Tyra blev överlycklig när hon fick se dem komma, speciellt Ting förstås. Hon skulle gå bredvid henne hela tiden, det blev lite svårt vid rulltrappan då hon och jag skulle ta trapporna. Det känns bra att fått hem lite muskelkraft eftersom sommaren äntligen är här, så idag har de fått slitit i trädgården. Planeringen inför helgens kennelträff är i full gång. Vi får även besök av vänner ifrån Finland. Redan på lördag kommer Henna, Preety och Shanti, så kul, jag längtar!

18 juni 2009

Jag har varit på en mycket givande föreläsning av PhD Nicorette Salmon Hillbertz om molekylär genetik. Det är bara att inse att vi står mitt i en revolutionerande forskningsfas när det gäller sjukdomar på våra vänner. De följande åren kommer många DNA-tester bli möjliga och EU har avsatt mycket pengar på detta då det också hjälper oss människor. Jag kommer att lägga ut länkar till olika sidor.

Ha en riktigt skön midsommar!

14 juni 2009

Stora  framgångar för rasen i Finland!!!  Frodo har återigen blivit Finsk mästare i agility. Congratulations to Jari and Merja in Finland! This is fantastic! You've done an unbelievable job!

Länkar till att se Finska Mästerskapet i agility    Videos på alla ekipagen (Frodo medi 048)

Jag och Maya har tillbringat helgen tillsammans i Hällefors. Det är inte så svårt att sammanfatta en helg av många långa givande diskussioner, TACK Lasse och tack alla i hundetologigänget!!! Vi fortsätter på forumet!

Hemma igen, trött men glad. Imorgon bitti kommer Ting och Tyra hem efter en natt på tåget. Jag tar sovmorgon men lovar att visa lite bilder och rapportera mer om Vännäs lite senare.

31 maj 2009

Underbart väder, eller hur?

Idag fick jag ett SMS som var skickat för två veckor sedan. Undra var det har varit någonstans? Det var Nelly som hade blivit BIS-2a av över hundra hundar, inte illa även om det var på inoff-utställning. Grattis!

Nu har äntligen Maya återhämtat sig. I förrgår funderade jag på om vi skulle behöva åka till veterinären igen, hon var fortfarande ledsen och vill inte äta, åtminstone inte sin egen mat. Men nu så är det full rulle igen och vi har börjat träna lite. Tävla får vi inte göra förrän i augusti enligt reglerna, trist!

Läste på SKoois forum om Ida och Mitra som lyckats få 184 poäng på lydnadstävling. Jag är verkligen imponerad. Grattis!

Jag är ledsen att jag ligger lite efter med mailsvar just nu, bredbandet har strulat och vi hittar inte felet. Servicemannen (Ted) är fullbokad med arbete dock prioriteras inte det här hemma :-(

Igår sprang min bror Stefan Sthlms Maraton i värmen. Vilken prestation! Stor kram och grattis!

I torsdags var jag och Ted för första gången i Berwaldshallen och fick uppleva den största ABBA-konserten någonsin. På scenen stod 600 körsångare, Sanna Nielsen och vår egen Susanne. Vilken upplevelse! Tack Susanne!

Ha en bra vecka!

26 maj 2009

Idag fyller vår BAMSE 10ÅR!

Denna dag trodde vi inte att vi skulle få fira i vintras men vår herre ville annorlunda. I dag hissar vi flaggan för vår stora pojke, Bamse. Han är så underbar! Tack Birgitta och Thomas! Grattis till alla syskon och grattis i efterskott till kusinerna som är en och tre dagar äldre!

Nu är det sommar!!

12 maj 2009

SYSKON HÄLSAR ATT DE HAR HAFT EN UNDERBAR FÖDELSEDAG!!!

  

Grattis alla 1-åringar!!! Zally, Preety, Zacky och Ymer,


tårta till er idag!
Tänk att ni redan blivit så stora? Snart får ni småkusiner och jag hoppas att det blir en tjejkusin till dig, Zally. Zacky, vi ses på torsdag, hoppas jag. Preety, lycka till i helgen. Ymer, åker ni till Norge i sommar också? Stor kram till Er från oss!

Enya, får inte glömma mors dag!!! Grattis!

Jag hoppas nu att alla länkar fungerar för er som inte har kunnat komma vidare på länksidorna. Är det så att du som läser inte kommer åt något, så skicka ett mail. Tack snälla.

Tyson har provat utställning igen, åter en inoff och blev BIR och BIG-5a. Snart är det allvar, officiellt, spännande. Det gäller Sonya också. Kan ni inte ordna ett kooiker-träff i samband med Vännäs? Picknickkorg och gräsmatta, vad mer behövs?

Maya börjar bli tjock, hon har en liten lustig figur, jättebred ovanifrån men ganska platt mage och med tuttar som en sugga. Oops, vilken tur att hon inte kan läsa :-) Ska ta fram kameran.

Preety skickade några bushälsningar från Finland till syskon och morsan i Sverige och farsan i Norge!

Idag har både Preety och Sonya fått nya bilder på sina sidor.

 

16 april 2009

Är ni nyfikna?....LETA!

15 april 2009

Idag är det  

fem år sedan första valpkullen föddes hos oss!

Grattis Kaysa, Alfons, Maya, Enya och Mimmi!

Maya är på ett strålande humör och förväntan ligger i luften. Kan det vara presenter som hon väntar på eller är det något annat? I morgon vet vi svaret :-)

 

6 mars 2009

Ja, jag vet att ni är lite nyfikna, det tycker jag är roligt, och nu är det dags. Dolly började i måndags och Maya startade i onsdag, tror vi, bevisen är inte helt tydliga när de är två stycken och tyvärr har vi lite annat i fokus just nu. Bamse är på djursjukhus och mår riktigt dåligt. Det är tur att han är den han är. Han kommer säkert igen...ska hämta honom imorgon!

Nu ska vi fortsätta att fira Helens födelsedag och delar av familjen åker troligtvis till Sälen imorgon, en senarelagd vintersemester!

 

15 december 2008

HUND 2008 i Stockholm

Igår var det Finsk Vinnar-utställning i Helsingfors och det var Tyrakullens bror som vann! Kul!!! Förra helgen var det HUND 2008 i Sthlm och då vann en finsk tik Lucky Nana's Edelweiss, grattis!!!

Maya vann championklassen och kom trea bästa tik men egentligen vann vi i alla fall, det beror på vad målet är, eller hur? Vårt mål var att ha kul och kunna hålla koncentrationen uppe med rätt attityd under en längre stund. Jag är nog ganska ensam över att bli en vinnare då min hund tar till ett skall i utställningsringen. Jippi, hög intensitet och rätt attityd!!!

Annars är jag ganska besviken på domarinsatsen, något som tyvärr har speglat rasens utställningsår vid flera tillfällen. Jag kräver inte att alla domare ska ha stor raskunskap, det är rasen för liten för men att bemöta oss utställare trevligare och med lite mer respekt, vi har faktiskt betalt ganska mycket pengar för att få en subjektiv bedömning. Denna domare nollade två hundar pga av svart på svansen, den sk vargfläcken eller violkörteln och provocerade hundar för att testa temperament. Många gånger har både hundar och utställare blivit bemötta med stor arrogans och vissa domare visar inte något intresse alls för rasen. De bemödar sig knappast att bedöma hundarnas kvalité och i konkurrensbedömningen så kan placeringen bli hur som helst, dvs "Ni står bra som ni gör" och så är rasen kooikerhondje avklarad i dagens program. Nej, nu vill jag se en förändring, annars lägger jag ner utställningsbiten och tar sovmorgon istället!

 

7 november 2008

Nu är det äntligen vintertid, som jag har längtat, ljuset och tiden är åter synkroniserat. Tiden rusar inte iväg lika fort längre, allt sker lite långsammare kanske beroende på den tilltagande kylan och mörkret som lägrar sig tidigare på dagen. Det är underbart! Höst och vinter är återhämtningstider. Finns det något mer lyxigare än en varm kopp kaffe i ett rum med tända ljus? Jo det skulle vara det sprakande ljudet och doften från några brinnande vedklabbar, men man kan inte få allt, jag brukar stanna till och lukta utanför grannarna.

Vi har en liten stuga i Sälen där vi normalt hämtar kraft men denna höst har det istället varit en kraftslukare. Vi gillar att fixa själva och tanken var att göra en liten förbättring som sedan slutade med att vi rev ut köksdelen. Det har därför blivit många vänder dit och oftast har det gått mycket bra utom den helgen då Ted glömde alla maskiner, var tvungen att sitta uppkopplad på datorn och arbeta (alltså lönebaserat arbete) och sedan på söndagen vaknade med huvudvärk. Den helgen var mycket långtråkig för mig, trist väder och ingen hund hade jag till sällskap. Nu i helgen följde Dolly och Maya med och vi hade ett underbart väder med sol och snö!!! De älskar snö!

Den 25 oktober genomförde jag och Maya vårt andra appellspår och var väldigt nära att bli uppflyttade men tyvärr så gjorde jag några missar pga oerfarenhet och därför tappade vi några viktiga poäng så det slutade på 209,5 p. Bättre lycka nästa gång som först får bli nästa år, nu är tävlingssäsongen i spåren slut.

21 september 2008

Idag har vi provat att tävla igen, jag och Maya. Det hade varit stor vånda innan, från början skulle det ha varit en domare som jag inte vill tävla för igen, han sänkte mitt självförtroende fullständigt förra året och jag har fått jobba mycket för att anmäla oss igen. Nu hade det blivit domarändring och vi skulle entra appellplan igen. Inger och Karin var med som stöd vilket jag verkligen behövde för min nervositet hade inga gränser. Resultatet kan ses på två sätt, det ena är poängen men jag föredrar att se resultatet ur ett annat perspektiv. Jag skulle andas både innan och under programmet och Maya skulle vilja samarbeta med mig, trots min sinnesstämning. Vi lyckades, visserligen med några missförstånd men känslan tillsammans var underbar. Karin filmade så jag har fått möjlighet att se vårt uppträdande som åskådare och jag är nöjd!!!

17 september 2008

Förra veckan avslutade Inger och jag en introduktionskurs i sök och idag började en ny kurs. Vi kallar den Relation och Samarbete. Det är spännande för tankarna om denna kurs har engagerat oss mycket. Det som var extra glädjande var att det kändes som om deltagarna också hade förstått vart vi vill nå med kursen. Relation och samarbete kan låta så självklart men egentligen så är det väldigt diffust och även om vi har målbilden klar, hur ska vi kunna överföra den till andra? Till förare och hund? Som sagt, det kommer att bli spännande...

Jag vill också gratulera Inger och Stella som har blivit uppflyttade till Elit i spår, GRATTIS! Stella kanske är en stjärna i alla fall eller är det matte? Hursomhelst är det en fantastisk utveckling!

13 juli 2008

Grattis till Johanna som åter visar att hon är en duktig handler! Nelly har fått sitt andra Cert och BIR på utställningen i Alfta! Nu får du anmäla dig till juniorhandling på utställningar tills Nelly fyller 2 år då hon kan bli champion.

Grattis valpkull 2 som idag fyller två år! Sonya, Jerry, Tindra, Tyson, Yesper, Tyra och Timmy, så stora ni har blivit! Det känns som en evighet sedan ni for ifrån oss och ändå var det som igår, så mycket har hänt med stora framgångar i utställningsringen, fantastiskt! Tyra och Ting tillsammans på födelsedagen.

Söndagen den 6 juli så var det äntligen Världsutställning i Stockholm. Först vill vi gratulera hela familjen Cadier och Oxo till att vinna BOB (Best of Breed) samt bli fyra i Gruppen, STORT GRATTIS! Från kenneln deltog fyra hundar och jag är oerhört nöjd med resultatet. Tyra blev 2a i sin klass efter vinnaren i klassen som tog titeln World Winner 2008. Nelly och Freya blev 4a i varsin klass med utmärkt kritik. Jag skulle ljuga om jag inte påstod att jag blev väldigt besviken i Championklassen då Maya åkte ut för att hon var för liten (övrigt bra kritik) och vinnaren alldeles för stor. Domaren gjorde ett mycket bra arbete och var väldigt trevlig mot hundarna men generellt så är det uppenbart att vi kommer ha svårt att hålla mankhöjden. 54 Kooikrar från sju olika länder deltog, så roligt att se och träffa så många med samma passion för rasen, TOPPEN!

2008-06-20

Trevlig Midsommar!

2008-04-19

Snart är det många tassar som trippar på golvet här hemma hos oss. Vi väntar med spänning!

Hundnytt hemma hos oss är förutom att vi väntar på valpkull

  • Dolly har börjat med rallylydnad tillsammans med Ting

  • Jag har börjat SBKs instruktörsutbildning

  • Ting och Maya går på ringträning för Gerald O'Shea.

  • Maya och jag har börjat på agility

  • Vi har också äntligen tävlat igen, usch så nervöst ändå 155p, inte långt från 1a pris i L1

Observera! Jag är fullt medveten om att många sidor har tappat länkarna men jag lägger ut det som det är just nu, mer hinner jag inte innan jag ska iväg till HundCampus på en reunion.

 

2008-03-19

Grattis  Yatzy, Yazz, Yrsa, Nelly, Kylah och Freya på 1-årsdagen!!! Tänka att ni redan har blivit så stora. Hoppas att ni får fira dagen med en härlig köttbulle-tårta med leverpastej. När vi bara hade Bamse i familjen så fick han sitta vid bordet på sin födelsedag och han fick välja maträtt, en tradition hemma hos oss. Han valde nästan alltid biff och pommes frites. Helens favorit när hon var lite var vitlöksgratinerade sniglar till förrätt och sedan plankstek.

Igår såg jag de första blåsipporna och idag är det massa snö. Det är inte lätt att veta om det är vår eller vinter. På sportlovet var vi i Sälen och då hade vi i alla fall vinter, massor med snö.

I söndags hade vi tredje tillfället på kooiker-kursen, vi tränade bland annat hundmöten och det gick väldigt bra. Jag och hundarna gick senare förbi platsen där vi tränat och alla hundarna började ivrigt nosa i backen och kände väl igen lukterna men det är egentligen märkvärdigt för en hundnos.

Jag vill gratulera Timmy som har tagit sitt andra cert i Norge! Grattis! Snart champion, varför behöver ni ringträna? Måste vara medfött både hos matte och hund. Kul att få ett sådant fint omdöme av en domare som har dömt en del kooiker, Rita Kadike-Skadina från Finland.

Jag har börjat SBKs instruktörsutbildning, det har jag länge sett fram emot. Jag tycker att det är roligt att hålla kurser, lära ut och att se hur deltagarna utvecklas. Jag har hållit många kurser tidigare som babysiminstruktör och kanske med en något svårare kundkategori än förare och hund; nyförlösta nyblivna hormonpåverkade mammor som ska dränka sina babysar :-). Hursomhelst så tror jag att det blir mycket givande med en duktig instruktör och alerta deltagare.

Ikväll är det lite pirrigt för då kommer Kenth Svartberg till vår klubb och jag och Maya ska köra ett träningspass för honom, spännande!

Vi önskar alla en Glad Påsk!

 

 

2008-02-13

Det var länge sedan som jag uppdaterade hemsidan. Kameran gick sönder och så skaffade jag en ny som inte är bra. Det tog musten ur mig, inte lika roligt längre men jag ska försöka fixa till det så att ny information kommer ut.

Under hösten så blev jag 'tyvärr' klar med etologi-kursen på Hund-Campus och har nu ett fint diplom. Det var så otroligt roligt att ingen ville sluta och som tur är så får vi komma en helg i april och fylla på med ny kunskap.

Nu har jag blivit godkänd som B-figurant på Mentalbeskrivning och Mentaltest, slitsamt men roligt.

SKooi har haft ett avelsseminarium och en ny avelskommitté har tillsatts där jag ingår. Det är ett spännande uppdrag och jag hoppas att vi kan hjälpa rasen till en ljus framtid.

Planer under våren finns det också. Jag har startat en Kooiker-kurs och är hjälp-instruktör för en Allmänlydnad II på Mälarö Brukshundklubben. Om några veckor ska jag på börja min instruktörsutbildning och det ska bli spännande. Jag och Maya går tävlingslydnadskurs och vi har verkligen kommit igång med träningen, jättekul! Vi ska även prova på agility under våren, får se vad min kropp säger om det. Ting och Tyra ska prova rallylydnad.

Vi planerar också en valpkull, parning i mars/april om allt går vägen.

Nytt är också att Ting har gått med som delägare i kenneln. Jag tycker att det är underbart att få dela denna hobby med henne. Nu hoppas vi att allt går igenom hos SKK.

Under Ord i rad så finns det lite boktips.

2007-09-27

Lilla Stockholm söndagen den 8 april

Maya blev Champion!!!

I valpklassen blev

Mattssons Jerry BIR och Mattssons Tyra BIM

Grattis Tommy och June, vilken stilig kille ni har!!! Jerry har flera erfarenheter av att vara BIR-valp och även han har varit BIG-2!!
Tyvärr hade kameran gått sönder i söndags men den är nu lagad. Jag ska bara samla ihop rosetterna och invänta fint väder så kommer det nya bilder på den nyblivna championen!

 

Svenska Kooikerhondjeklubben hade Årsmöte lördagen den 24 mars 2007
Tyvärr kunde jag inte delta hur gärna jag än ville eftersom jag var på kurs på Hund-Campus. Varje år tilldelas pris för Årets Kooiker och äntligen...
Årets Lydnadskooiker 2006 - Mattssons Maya-Aurora Yes!!!
Årets Viltspårskooiker 2006 - Mattssons Kaysa-Anette
Grattis Anette och Kaysa!!!
Årets Utställningskooiker 2006 - Amazing Oxo Achteraf   Härligt Sabina och Jörgen!!!
Årets Agilitykooiker 2006 - Tretex Glenn Stort grattis!!!